יום שבת, 4 ביוני 2016

עוגת גבינה מושלמת

הזוגי שלי אוהב עוגות גבינה, לא חשוב איזו עוגות יככבו על השולחן הוא חייב עוגת גבינה, ברמת העיקרון אוהבת את כל סוגי העוגות גבינה אך אם זאת הפייבוריטית שלו הינה עוגת גבינה אפויה.

במרוצת השנים הכנתי אין ספור עוגות גבינה אפויות אולם לרוב לא הצלחתי להגיע למרקם, לגובה או לטעם הרצויים עד שטעמתי את העוגה הזו אצל חברה וידעתי שזו בדיוק העוגה אותה אני רוצה להכין, העוגה המושלמת!!

לכל אלה שמפחדים להכין עוגת גבינה אפויה מצרפת לכם מספר טיפים בסוף על מנת שתצא עוגה מושלמת, גבוהה וטעימה.

השנה לראשונה הכנתי אותה עם קלתית של פתי בר בטעם קרמל והתוצאה פשוט מושלמת, אל תוותרו , ממליצה בחום!

חומרים לקלתית:

200 גרם פירורי פתי בר בטעם קרמל
80 גרם חמאה מומסת

חומרים לבלילה:

5 ביצים מופרדות מס` 1
500 גרם גבינת שמנת של גד (הפעם השתמשתי בגבינת שמנת 12% - חדשה ויצא להיט, ממליצה בחום)
1 גביע שמנת חמוצה של (200 מ"ל)
4 כפות גדושות קורנפלור
4 כפות אינסטנט פודינג ווניל
1 שקית סוכר וניל
1/4 1 כוס סוכר (חצי יהיה להקצפה)

קליפת לימון מגורדת(אופציונלי אך ממליצה לא לוותר)

אופן ההכנה:

לחמם את התנור ל200 מעלות.
לערבב את חומרי הקלתית, לשמן תבנית 24 ועליה לפזר את הקלתית, להדק היטב.
לערבב את כול החומרים,חוץ מהחלבונים וחצי כוס סוכר .
להקציף לקצף יציב אבל לא נוקשה מדי את החלבונים עם חצי כוס הסוכר(את חצי כוס הסוכר מוסיפים בהדרגה בשתיים שלוש פעמים)
להוסיף בהדרגה לתערובת הגבינות ולערבב בעדינות.
משמנים היטב את דפנות התבנית.(מכיוון כשהעוגה כמו כול עוגות הגבינה "צונחת" היא "תצנח" ישר.)

מורידים את חום התנור ל160 מעלות עד 170 מעלות.
אופים את העוגה במדף האמצעי (כדי שלא תישרף) כ45 דקות ,או מעט יותר(תלוי בתנור)


בהצלחה.



אז איך תצא לכם עוגה מושלמת? קבלו מספר טיפים:

מרתיחים מים ושמים את המים הרתוחים בתבנית של התנור( שמים את המים בתבנית בתחתית התנור.)
משאירים את העוגה בתנור כשעתיים בערך,לאחר מכן לשים במקרר.
בזמן האפייה לא חפתוח את התנור.


קצת על גבינת השמנת מבית גד- 

מחלבות גד שמחה להשיק לראשונה, סדרת גבינות שמנת עם 12% שומן בלבד: גבינת שמנת ניו יורק, וגבינת עיזים ניו יורק. 

'גבינת שמנת ניו יורק' נכנסה לשוק לפני כשנתיים ועד מהרה קנתה לה מעמד של כבוד אצל חובבי הפודיז בכלל וחובבי האפייה בפרט. הגבינה הביאה בשורה חדשה לשוק גבינות השמנת המקומי כיוון שיוצרה בדיוק לפי המתכונת של גבינת השמנת הניו יורקית המקורית. מרקמה עשיר במיוחד ועם זאת שמנתי ויציב. טעמה טעם חלב רענן עם איזון מדויק בין מליחות למתיקות. 

כעת, 'גבינה שמנת ניו יורק' תיוצר עם 12% שומן בלבד ותהיה גבינת השמנת הראשונה בישראל עם אחוז שומן כה נמוך. למרות אחוזי השומן הצנועים, טעמה נפלא ומרקמה קטיפתי ועשיר. הגבינה מעולה להכנת מגוון מאפים ועוגות בזכות שמירתה על מרקמה בזמן האפייה. בנוסף, היא משתלבת נפלא בכריכים ולצד ירקות.




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה